BIH

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević počasni građanin KS

F. Fočo

A. T.

8.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Narodnom pozorištu Sarajevo u utorak navečer je, povodom Dana KS, održana svečana sjednica Skupštine KS, na kojoj su dodijeljenja priznanja pojedincima i kolektivima. Počasnim građaninom KS proglašen je selektor Košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević za izuzetan doprinos razvoju sporta i afirmaciji KS i BiH te širenju istine o ratnim dešavanjima na našim prostorima kao i razvijanju tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura. 

Pojedinačna plaketa uručena je profesorici Rabiji Bosnić za izuzetan doprinos razvoju obrazovnog sistema na području KS i nesebičnog doprinosa u širenju ideje humanosti među kolegama i učenicima. Emeritus, prof. Marinko Pejić također je dobio prizanje za doprinos u oblastima nauke, društvenih djelatnosti i umjetnosti, dok je Dejan Milošević nagrađen za doprinos razvoju nauke i obrazovanja u KS i BiH, kao i za naučna postignuća u teorijskoj fizici.

Posthumno su dodijeljene plakete porodicama bh. glumice Nade Đurevske, košarkaša Mirze Delibašića i akademika Vladimira Premeca.

Za popularizaciju filmske umjetnosti, kada je riječ o kolektivnim priznanjima, plaketa je uručena Sarajevo Film Festivalu. Prizanja su također dodijeljena i Udruženju porodica, djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“ te Plivačkom klubu “Spid“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.