BIH

Nikšić odgovorio Dodiku: Svaka policija protiv koje se digne narod i treba biti ukinuta

Piše: Al. Ti.

10.5.2018

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić odgovorio je na optužbe Milorada Dodika da je posjetu Banjoj Luci iskoristio da bi na dnevni red ponovo vratio reformu policije. 

Podsjećamo, Dodik je jučer izjavio da je Nikšić u Banjoj Luci bio da bi vratio reformu policije na dnevni red, a ne zbog posjete porodici Dragičević.

Povodom toga Nikšić se oglasio na Facebooku i napisao da je žalosno što se tragedija kakva je zadesila porodicu Dragičević koristi za političke spinove.

- Žalosti me što Milorad Dodik čak i tragediju porodice Dragičević koristi za političke spinove. Svaka policija protiv koje se digne narod i treba biti ukinuta - napisao je Nikšić.

Inače, Nikšić je tokom susreta s Davorom Dragičevićem, ocem nastradalog Davida Dragičevića, kazao da je u Banju Luku prije svega došao kao roditelj.

- Tragedija porodice Dragičević potresla je sve građane BiH. Želim dati podršku porodici i građanima da se otkrije istina. Ništa manje i ništa više. Svi u BiH imamo iste probleme i čvrsto vjerujem da samo zajedno možemo da ih riješimo. Ovaj i slični slučajevi se ne smiju politizirati, već svi moraju dati podršku da se dođe do istine i pravde - kazao je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.