BIH

Najbliži Čamparin saučesnik Crnovršanin pobjegao od njega

Urbanfeniks.net

11.5.2018

Teško je pobrojati sve skandale koje je teško korumpirani tužilac Dubravko Čampara proizveo posljednjih četiri-pet godina, obnašajući časni tužiteljski poziv.

Od najbeskrupuloznijih ubica i kriminalaca stvarao je „pouzdane” svjedoke te im za odgovarajuće izjave osiguravao povlastice od smanjenja kazni do boljih zatvorskih uvjeta, a sve uz pomoć brata Aljoše, federalnog ministra unutrašnjih poslova i prvog rođaka Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Falsificirao je Čampara dokaze, uništavao ili prepravljao dokaze, zloupotrebljavao ovlasti, ucjenjivao kolege i svjedoke, odvlačio istrage u pogrešnom smjeru, mobingovao neposlušne, dakle, sve su to bili modaliteti rada ovog ratnog dezertera i kukavice, piše Urbanfeniks.net.

Moglo mu se jer je imao bezgraničnu zaštitu bivše predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso, porodične prijateljice familije Čampara-Zvizdić-lsović (koja je svojevremeno, kao sutkinja u Trebinju, spasila od dugogodišnje robije Zvizdićevu majku Eminu zbog pronevjere u predratnom preduzeću „Bezistan”), koja je osiguravala neophodne sudačke odluke za ispunjenje Dudinih tužilačkih želja.

Kako svakom zulumu dođe kraja, i ovaj pravosudni zulum gubi svoju moć i postaje tegoba samome sebi, jer mnogi časni i pošteni nosioci pravosudnih funkcija mogu konačno odahnuti i posvetiti se pravom poslu, bez besprizornih pritisaka i prijetnji njima odanim medijima poput FTV, ''Faktora'', ''Slobodne Bosne'' i drugih žućkastih medijskih patvorina. Sigurno je da će mnogi smoći snage i progovoriti o pritiscima bivše predsjednice Kreso i bivšeg glavnog tužioca Salihovića na njih i njihove sudačko-tužilačke odluke.



Danas ljudi bliski ovom petofamilijarnom krugu nepotista iz SDA mogu često čuti od Dubravka Čampare da se zasitio tužilačkog posla i da razmišlja da se posveti advokatskom pozivu sa suprugom Majdom (ukoliko prevaziđu bračne razmirice koje je prouzrokovala trudnoća višegodišnje Čamparine ljubavnice).

Logično, jer konačno se nazire jedan konkretan sistem vrijednosti za kakvim je bh. pravosuđe vapilo godinama, vapilo sve do odlaska teško korumpiranih Gorana Salihovića i Meddžide Kreso s rukovodećih pozicija. Dolazak novog predsjednika Suda BiH i v. d. glavne tužiteljice, zakonitost, red i sistem su ponovo temelji trećeg stuba vlasti i nekadašnja „staljinističko-rankovićevska” vremena su iza nas.

Ostaju ožiljci, posljedice, bolna sjećanja, oboljeli, pa čak i preminule žrtve pravosudnih orgija koje su orkestrirano izvodili SDA pravosudni mafijaši, predvođeni braćom Čampara i Kreso, ali nipošto se ne smiju zanemariti činjenice da u policijsko-obavještajnom aparatu njihove sluge i dalje sjede, čekajući neko čudo da se dogodi i njihove bosove vrati na liderske pozicije.

Najbolji dokaz da je lađa počela da tone je i činjenica da je Dubravka Čamparu napustio njegov najbliži saradnik i dugogodišnji savjetnik Mirsad Crnovršanin, koji je dao otkaz u Tužilaštvu BiH i zasnovao radni odnos u advokatskoj kancelariji Kadrije Kolića. Ovo samo nedvojbeno znači da je i najbliži Čamparin saradnik, koji je zajedno s njime učestvovao u montiranju brojnih političkih optužnica, shvatio da je korumpirani tužilac u velikim problemima i da je samo pitanje dana kada će istražitelji pokucati na njihova vrata, zaključuje Urbanfeniks.net.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.