BIH

Bosić: Vlast je u panici, jer ne mogu kupiti Trg Krajine

BN TV

14.5.2018

Ovaj put vlast je naišla na situaciju koju ne mogu riješiti kupovinom i zato se nalaze u nekoj vrsti panike - kazao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS), komentirajući dešavanja u vezi s nerazjašnjenom smrću banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Ovim društvom upravljaju tajkuni i, nažalost, oni su do sada uspijevali da, ako ne mogu riješiti neki problem, to završe kupovinom podrške - kazao je sinoć Bosić, gostujući u Dnevniku 2 BN TV.


- Kada kažete da neko ne radi dobro ili da vlast ne radi dobro, oni odmah kažu da napadate na institucije RS, što je notorna laž, jer pojedinci nisu institucije - rekao je Bosić, navodeći da se na taj način brane oni koji su doveli do čitavog slučaja.

Prvi put imamo situaciju kada ne mogu kupiti oca. Gledajući to, prisjećam se štrajka željezničara kada Milorad Dodik s pivom zagrli čovjeka koji štrajkuje glađu, lažno mu obećavajući da će riješiti njihove probleme. Očigledno su vlasti i ovdje na taj način pokušale to riješiti - kazao je Bosić, ocjenjujući to žalosnim.  

On je mišljenja da je ovo početak nečeg novog, da se građani bude i shvataju šta je ovdje glavni problem.

Ovdje je glavni problem što je vlast tajkunizirana, što se korumpiranim novcem rješavaju svi problemi. Vidjeli ste ovih dana da je Mile Radišić prodao svoju zgradu za 60-ak miliona maraka. Vidite šta se dešava u Zvorniku sa Glinicom - kazao je Bosić, dodajući da kao čovjek daje podršku ljudima na Trgu da istraju u svojoj borbi da se razjasne okolnosti koje su dovele do tragične smrti mladića. 

- Mislim da će građani na ovom slučaju shvatiti šta se radi. Ovo ne treba politizirati. Ne mislim da se SDS treba miješati, kao ni bilo koja druga stranka. Ja kao čovjek dajem podršku tim ljudima da istraju, ali ne želim da politiziramo taj slučaj - kazao je Bosić, navodeći da vjeruje da će svi ljudi koji osjećaju da treba nešto ispraviti, dati svoj doprinos.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.