KISELJAK

Nijazu Behliliju vraćen vid nakon šest godina

Z. K.

14.5.2018


Nijaz Behlili iz Mliodraža kod Kiseljaka, nakon dugo godina, ponovo je progledao. Nijaz je 1983. godine, dva mjeseca poslije ženidbe, teško povrijeđen u građevinskoj nesreći kada su montažni blokovi pali na njega. U komi je bio 28 dana, a zbog nesreće izgubio je i ruku. Iako invalid, Nijaz se uz jaku volju i snagu uspio oporaviti i sa suprugom Esadom, koja mu je bila podrška, dobio dva sina.

Međutim, prije 11 godina za Nijaza su počele nove nevolje. Ostao je bez jednog oka, a prije šest godina je potpuno oslijepio. Saznavši da je Nijaz opet u nevolji, Samir ef. Mekić, imam džemata Milodraž, obratio se Fondu za socijalnu i društvenu brigu Medžlisa IZ Kiseljak kako bi pomogli Nijazu da se oporavi te su osnovali grupu na Vibru, u koju se uključio veliki broj dobrih ljudi. Za 24 sata sakupio se potrebni novac za operaciju.

Behlili je operiran u četvrtak prošle sedmice, a operacija je prošla dobro i Nijazu je vraćen vid.

- Hvala svima koji su mi vratili nadu u bolje sutra. Molim dragog Allaha dž. š. da im da svako dobro – rekao je Nijaz kroz suze radosnice.

Da bi se uvjerili da je dobro, Nijaza su, nakon što se vratio kući poslije operacije, posjetili predsjednik Medžlisa IZ Kiseljak Nermin Merhemić, glavni imam Medžlisa Kenan ef. Bajrić i Samir ef. Mekić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.