„AVAZ” SAZNAJE

SDA-ov načelnik skrivio sudar, pobjegao pa nakon dva sata došao u policiju

Donja Jablanica: Nakon sudara načelnik se nije zaustavio, nego je nastavio voziti prema Mostaru

Piše: A. ČENGIĆ

14.5.2018

Načelnik Jablanice Salem Dedić (SDA) skrivio je u petak, 11. aprila, oko 10.45 sati, na putu M-17 u Donjoj Jablanici saobraćajnu nesreću, nakon koje je pobjegao s lica mjesta, saznaje „Dnevni avaz“.

Uviđaj i zapisnik

Kako saznajemo, iako se radilo o lakšoj nezgodi, načelnik se udaljio s mjesta udesa te se tek nakon dva sata javio u policijsku stanicu i ispričao šta se desilo, što su policajci naknadno uveli u zapisnik.

- Osoba inicijala D. S. iz Jablanice vozilom Škoda Octavija i K. M. iz Jablanice vozilom Dacia Duster imali su saobraćajnu nezgodu u Donjoj Jablanici. Policija je obavila uviđaj i pričinjena je manja materijalna šteta – bilo je sve što smo uspjeli dobiti zvanično iz Operativnog centra MUP-a HNK.

Kako dalje saznajemo, vozač Dacije kretao se iz Mostara prema Jablanici, a Dedić se u službenoj Octaviji vozio u suprotnom pravcu. U Donjoj Jablanici, u jednoj krivini, Dedić je prešao u suprotnu traku i udario u lijevu stranu Dacije te pri tome oštetio branik, retrovizor i udubio vrata.

Drugi slučaj

No, načelnik se nije zaustavio, nego je nastavio voziti prema Mostaru. Ostavio je službenu Škodu u Autoservisu „Žilić” u vlasništvu Saše Žilića, načelnikovog vozača.

Podsjećamo, ovo je drugi SDA-ov načelnik koji je u ovoj godini imao saobraćajnu nesreću.

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić sredinom maja u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu Golfom je udario pješaka, koji je podlegao povredama u KCUS-u.

Dedić: Nisam bio pijan, platit ću kaznu

Načelnika Dedića uspjeli smo kontaktirati putem SMS-a. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

- Pozdrav. Nisam u prilici pričati. A ukoliko vas interesira izjava u vezi s prekršajem u saobraćaju i lakšeg oštećenja službenog vozila i vozila u prolazu u mjestu D. Jablanica, moju vjerodostojnu izjavu možete dobiti u PU Jablanica. Službenu zabilješku koju sam potpisao molim da prenesete vjerodostojno zbog navoda po društvenim mrežama na kojima se iznosi neistina da sam vjerovatno bio u alkoholiziranom stanju, a službenici MUP-a Jablanica su provjerom utvrdili da je prisustvo alkohola 0,00 promila. Za ovaj prekršaj u vožnji izdat mi je nalog za plaćanje prekršaja koji sam preuzeo da platim u predviđenom roku. Za sve druge informacije smatram da se trebate obratiti Policijskoj stanici Jablanica te bilo kakve dodatne izjave nemam namjeru davati. S poštovanjem!  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.