BIH

DF: SDP nas ruši, Željko Komšić će ostati kandidat za Predsjedništvo BiH

Avaz.ba

14.5.2018

Demokratska fronta (DF) optužila je danas SDP BiH da provodi aktivnosti na "rušenju i gašenju" DF-a. 

U saopćenju za javnost iz DF-a su naglasili da će ova stranka ostati i opstati principijelna svim svojim stavovima i kada je u pitanju budućnost zemlje i kada je u pitanju borba za radničko, ljudsko i građansko dostojanstvo. 

Navedeno je da će Željko Komšić ostati kandidat za člana Predsjedništva BiH te da taj certifikat ne traže ni od jedne političke ili interesne grupe. Naveli su da će taj certifikat dobiti od naroda i građana ove zemlje u oktobru.

- Očito je i u ovom slučaju da SDP sve očiglednije ide na rušenje i gašenje Demokratske fronte i na svaki način pokušava osporiti kandidaturu Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. Što to rade, samo oni znaju. Demokratska fronta nema namjeru, pored istinskih ideoloških protivnika i protivnika cjelovitosti ove zemlje, ulaziti i u kakvu polemiku i sukob sa kolegama iz SDP-a, nadajući se da će i u toj partiji sazrijeti spoznaja ko je kome stvarni protivnik, a ko saveznik, ukoliko su nam ciljevi isti, a mi smo do sada bili uvjereni da jesu - navodi se u saopćenju DF-a.

Što se tiče dojučerašnjih kolega iz SBK koji su napustili DF, iz ove stranke poručili su da su "nesporazumi" krenuli kada je obavljena reevidencija članstva i kada se ustanovilo da je broj članova u pojedinim općinskim organizacijama preuveličan, dakle, falsificiran, a razlog tome može se naći i u pretenzijama da se što više mjesta dobije u Kantonalnom odboru, a time i pojača utjecaj na buduće formiranje izbornih lista.

- Drugo, ne ulazimo u to šta je svakome od njih pojedinačno obećano, ali je očigledno da je njihova procjena bila da svoje ambicije (koliko su realne, ne ulazimo u to) nisu vidjeli u ovoj stranci, nego u SDP-u. To je bio njihov izbor, a realna slika svega što smo uradili ipak će se i jedino pokazati u oktobru, na općim izborima. Narod odlučuje - zaključuju iz DF-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.