PROTESTI

"Mi idemo do kraja, a oni neka misle šta to znači"

A. Nu.

15.5.2018

Muk koji trenutno vlada na Vilsonovom šetalištu je jeziv uoči održavanja protestnog skupa na kojem će porodice ubijenih Davida i Dženana ukazati na nepravdu koja ih je zadesila nakon što su njihovi sinovi, kako tvrde, mučki ubijeni.

Ovu tišinu ponekad prekinu komentari okupljenih Sarajlija i Banjalučana koji kažu da se ubice ne smiju slobodno šetati i traže hitne reakcije da bi se konačno otkrile ubice dvojice mladića.

Dragičevićev otac dao je izjavu za ''Avaz'' pred održavanje skupa. Kazao je da je njegov motiv dolaska u Sarajevo podrška Murizu Memiću, Dženanovom ocu koji je, kako je kazao, ubijen, kao i njegovo dijete.

- Samo tražimo istinu i pravdu od nadležnih. Samo te dvije riječi. Ne znam zašto su tako teške. Ako nama nisu, zašto su njima? Moje je dijete brutalno mučeno i ubijeno. Dženan je ubijen. Ako mi možemo biti mirni i dostojanstveni, ne znamo šta njima fali. Ukoliko oni ne budu mogli da dokažu istinu, uradit ću ja to lično, pa da vidimo šta će biti. Nikad im neću oprostiti Davida Dragičevića. Mi idemo do kraja, a oni neka misle šta to znači. Do kraja ili u grob kod mog Davida - poručio je uoči održavanja skupa Davor Dragičević.

Otac Dženana Memića Muriz posebno je istaknuo koliko mu znači podrška Davora Dragičevića.

- Očekujem veliku podršku građana na današnjem skupu. Znači mi podrška Davora Dragičevića, koji bije istu bitku kao i ja. Nadamo se da će njegov dolazak napraviti pomak u istrazi jer je vrijeme da se nešto promijeni - kazao je Muriz Memić.

Podršku Murizu Memiću pruža i Amir Agić, otac nastradale studentice Selme Agić, koja je izgubila život u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.