USPJEH

Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine

Avaz.ba

17.5.2018

Selma Porović, stomatologinja i direktorica škole "Ian Donald" u BiH, postala je članica Svjetske akademije perinatalne medicine, odjeljenja mladih naučnika, koje ima 13 članova iz cijelog svijeta.

Svjetski kongres perinatalne medicine (WCPM) ove godine se održava u Rumuniji. Doktorica Sonal Panchal iz Indije i doktorica Zehra Neşe Kavak iz Turske, uz Selmu, novi su članovi Svjetske akademije perinatalne medicine.

Ona je kako akademski tako i lični uspjeh postigla i prošle godine, kada je odbranila doktorat na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bio je to najuspješniji doktorant u historiji ovog fakulteta.


Objavila je više od 20 naučnih i stručnih radova. Koautorica je poglavlja u tri knjige. Organizatorica je nekoliko međunarodnih skupova u Bosni i Hercegovini, a pozvana predavačica je bila u Moskvi (Ruski nacionalni istraživački medicinski univerzitet – N. I. Pirogov), Sankt Peterburgu, Istanbulu, Abu Dabiju, Kejp Taunu, Dubrovniku, Dubaiju, Sarajevu i Beogradu.

Prije dvije godine u Kartumu u Sudanu postala je članica Odjela mladih naučnika pri Međunarodnoj akademiji za perinatalnu medicinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.