TRAČ KLUB

Bivši i sadašnji članovi SDA: Ko o čemu, oni o Sebiji Izetbegović

S. DEGIRMENDŽIĆ

17.5.2018

Iako su žestoko podijeljeni u medijima, u Parlamentu dobro druguju. Bivši i sadašnji članovi SDA u pauzama sjednice sjajno se zabavljaju, a danas im je najzanimljivija tema bila izbor kandidata SDA za člana Predsjedništva.

Asim Sarajlić (SDA), Šemsudin Mehmedović (SDA), Hazim Rančić (SDA) Safer Demirovića, nekadašnji poslanik SDA, sada nezavisni poslanik, te dvojica poslanika Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović i Salko Sokolović bučno su raspravljali o kandidatima, no od svih potencijalnih imena najzanimljivija im je bila Sebija Seka Izetbegović.

Tako se moglo čuti kako Sarajlić konstatira da bi Ahmetović najviše volio da za kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH bude izabrana Seka Izetbegović. 

Na to je Ahmetović odgovorio potvrdno, uz riječi: „Šta fali, vrijeme je da Bošnjake povede jedna žena.“ 

Razgovor je nastavljen u opuštenoj atmosferi i uz puno smijeha, a Sarajlić, koji je otkrio ko je favorit Ahmetovića, kao bivšeg SDA-ovca, nije otkrio ko je njegov favorit od četiri ponuđena kandidata iz Kadrovske komisije SDA na čijem je on čelu.

O tome kakva je atmosfera vladala među bivšim i sadašnjim SDA-ovcima, svjedoče i fotografije na kojima je Rančić zagrlio Sokolovića.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.