SKANDAL ZBOG MIGRANATA

Nedžad Korajlić: Angažiranje specijalnih jedinica je državni udar, hitno da reagiraju SIPA i FUP

Vijesti.ba

18.5.2018

Kantonalni MUP je aktivirao Specijalnu jedinicu, koja nije nadležna za taj dio, prema tome, može se reći da je to državni udar, i to je jednostavno nedopustivo i ne smije se preko ovoga prijeći. Apsolutno je potrebna hitna reakcija FUP-a i SIPA-e i Tužilaštva BiH - kazao je za Vijesti.ba Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

- Ovo je nedopustivo jer se radi o objektu koji je pod ingerencijom države Bosne i Hercegovine. U tome dijelu samo je trebao da se proprati konvoj da ne bi u putu bilo problema. Jednostavno, na ovo moraju da reagiraju kako državne agencije tako i Federalni MUP zbog eventualnog sukoba nadležnosti kantona - smatra Korajlić.

Ističe da se u ovome trenutku ne može znati u političkom smislu ko bi trebao da odgovara, međutim, prije svega treba aktivirati države i federalne snage da proprate konvoj do krajnjeg odredišta.

- Ne treba sad da nas interesira politika, nego zakoni ove države jer policijske agencije moraju postupati po zakonu - zaključio je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.