BIH

Izetbegović: Razočaran sam zbog Zvizdića, Predsjedništvo SDA nije prihvatilo Sebijino povlačenje

A. Kuburović

Piše: M. Aš.

18.5.2018

Završena je sjednica Predsjedništva SDA. Okupljenim novinarima obratio se predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je kazao da je razočaran odlukom Denisa Zvizdića da odustane od kandidature jer je bio glavni favorit.

- Razočaravajuće za mene. Ja sam ga uvjeravao da to ne čini, ali gospodin Zvizdić ima svoj stav, čovjek je jakog integriteta i teško da će promijeniti odluku. Apsolutno je imao najveću podršku na terenu i bio je favorit - rekao je Izetbegović.

Na novinarski upit smatra li da će povlačenje Zvizdića oslabiti SDA, rekao je da je rano da se o tome nagađa.

Na upit novinara ostaju li Sebija Izetbegović, Safet Softić i Šefik Džaferović kandidati, Izetbegović je kazao:

- Sebija Izetbegović je ponudila da ne učestvuje u utrci. Dala je to na dispoziciju Predsjedništvu pa to za sada nije usvojeno. Na njoj je da odluči da li će da učestvuje u tome do Konvencije – kazao je Izetbegović.

Podsjetio je na ranije izjave kojima je poručivao da ne smatra da Sebija Izetbegović treba biti kandidat, te da je isto to izjavila i ona, ali da je teren kazao drugačije.

- Ona nema takve ambicije, nema takvo političko iskustvo. Ona je vrlo jako dobar menadžer. Politikom se nije bavila na ovaj način. Na njoj je da donese odluku. Imala je jednu začuđujuću podršku sa terena, unatoč nekim mojim porukama koje su bile protiv toga – izjavio je.

Denis Zvizdić je kazao kako u njegovom odustajanju nema ništa spektakularno.

- Ja sam u prvi plan stavljao jedinstvo stranke. SDA ima najveći kapacitet da ima svog člana Predsjedništva. Odlučio sam da ne učestvujem u daljnoj utrci, ali ću snažno podržavati SDA kandidata, biti dio tima i punom kapacitetu ću raditi do izbora da SDA bude pobjednik - rekao je Zvizdić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.