BIH

MUP HNK: Konvoj s migrantima je zaustavljen zbog nezadovoljstva građana i sigurnosti

Avaz.ba

18.5.2018

Policija HNK oglasila se nakon današnje dramatične situacije i zaustavljanja konvoja s migrantima na Ivan Sedlu, kazavši da su to uradili zbog sigurnosnih razloga. 

- Na osnovu svojih ovlaštenja i odgovornosti Uprava policije MUP-a HNK radila je sigurnosnu procjenu na širem području prihvatnog centra Salakovac te u skladu sa dobivenim informacijama sa terena da se ne može garantovati bezbjednost ilegalnim migrantima zbog nezadovoljstva građana koji žive u blizini prihvatnog centra u Salakovcu, konvoj je zaustavljen - navode iz MUP-a..

Dodaju da je Uprava policije MUP HNK postupila po zahtjevu Ministarstva sigurnosti BiH, Službe za poslove sa strancima te organizirala pratnju i osigurala konvoj sa ilegalnim migrantima od tunela Bradina do predviđenog odredišta u Salakovcu.

- Nakon provjere dobivenih informacija sa terena, operativnim radom policijskih službenika, konvoj je uz pratnju policije propraćen u prihvatni centar u Salakovcu. Još jednom podcrtavamo da MUP HNK garantira sigurnost svim građanima Kantona i svima onima koji borave u njemu - zaključuje se u saopćenju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.