SARAJEVO Na Kongresu Unije evropskih demokrata između 10.000 i 15.000 učesnika

Kuldija: Dovoljan broj policajaca osiguravat će skup u Zetri

Fena
20.05.2018 08:17

Unija evropskih turskih demokrata organizirat danas će održati šesti Kongres te organizacije u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" Zetra, kojom će prisustvovati i predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan).

Zahtjev za ovaj javni skup organizatori su podnijeli Ministarstvu unutrašnjih polova (MUP) Kantona Sarajevo još 7. maja, a osiguravat će ga dovoljan broj policijskih službenika - potvrdila je to Feni glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija.

Uprava policije MUP-a organizatoru je naložila određene mjere koje su preduzete, a potom je sačinjen i plan fizičkog, operativnog, kontradiverzionog i saobraćajnog osiguranja - pojasnila je.

Također, Ministarstvo saobraćaja KS donijelo je rješenje kojim su precizirane kraće obustave saobraćaja, te je Kuldija pozvala građane na razumijevanje.

Privremenih izmjena režima saobraćaja bit će na dijelu ulice Patriotske lige - obilaznica i u ulici Alipašina, te na dijelu od raskrsnice s ulicom Jukićeva i to od 08.00 do 21.00 sati.

Glasnogovornica MUP-a KS potvrdila je i da je organizator MUP-u najavio između 10.000 i 15.000 posjetilaca u dvorani Zetra, a iz MUP-a je ranije rečeno da je početak skupa planiran za 11 sati dok se kraj skupa očekuje u 19 sati.

Za osiguranje protokolarne posjete turskog predsjednika Bosni i Hercegovini zadužena je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.

NA VRH