SARAJEVO

Izetbegović: Vi imate čovjeka kojeg vam je Bog poslao i ime mu je Redžep Tajip Erdoan

Avaz.ba

20.5.2018

Na Kongresu Unije evropskih turskih demokrata (UETD) u Zetri predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović obratio se prisutnima euforičnim govorom.

- Drago mi je vidjeti izmiješane zastave BiH i Turske. Dugo smo zajedno i dobro smo živjeli zajedno i dobro smo se borili zajedno. Zadnji put Bošnjaci su branili Tursku u svojim domovima. I kad nas je historija razdvojila, sudbina nam je bila slična. Pokušali su i Turke i Bošnjake da odvoje od njihove vjere, identiteta i ponosa. Ali kao što hadis kaže, Bog će svakih sto godina poslati čovjeka koji će vratiti vjeru, a kad ga pošalje, onda mu pomogne, a kad mu pomogne, niko ne može da ga pobijedi. Mi smo imali Aliju Izetbegovića i ne možete objasniti kako smo uspjeli da pobijedimo, to je moglo samo uz Božiju pomoć. A danas ne možete objasniti kako Turska uspijeva da nosi ovakvo breme. Toliko dušmana, u svojim redovima i na granicama, toliko izbjeglica koje je primila. Turska ne samo da uspijeva, već napreduje zato što imate čovjeka kojeg vam je Bog poslao i ime mu je Redžep Tajip Erdoan - kazao je Izetbegović.

Dodao je da, kada Bog takvog čovjeka pošalje, "imate obavezu da mu pomognete, da budete na pravoj strani, da prevagne prava strana".

- Malo nedostaje da prava strana prevagne, to mogu biti vaši glasovi. Budite uz svog lidera, uz Tursku i uz pobjedu. Živi bili - poručio je Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.