BIH

Davor Dragičević podnio 100 krivičnih prijava zbog ubistva njegovog sina

Fena

21.5.2018

Davor Dragičević podnio je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, u ime grupe “Pravda za Davida”, 100 krivičnih prijava zbog  ubistva njegovog sina.

Prijave, kako je navedeno, savjesnih građana podnesene su protiv nepoznatog i još slobodnog počinioca.

Najavljuje da će u narednom periodu predati oko 50.000 ovakvih prijava.

Dragičević tvrdi da je njegov sin David ubijen 23. marta 2018. godine, od 22 do 23 sata te ponavlja da je prethodno mučen i maltretiran.

Podnio je danas Tužilaštvu Republike Srpske prijedlog da se formira novi tužilački tim u krivičnom predmetu teško ubistvo na štetu Davida Dragičevića.

U svom zahtjevu Dragičević traži od glavnog republičkog tužioca Mahmuda Švrake da od glavnog banjalučkog tužioca Želimira Lepira i njegovog tima tužilaca oduzme predmet o smrti Davida i da formira novi istraživački tim.

U ovom zahtjevu naveli su da ''imaju saznanja i osnov sumnje da su Lepir i pojedini tužioci iz sadašnjeg tužilačkog tima saučesnici u teškom ubistvu Davida Dragičevića".

- Saučesništvo se ispoljava na način zloupotrebljavanja službenog položaja ili ovlaštenja u svrhu pomaganja neposrednom izvršiocu i drugim saučesnicima poslije krivičnog djela - navodi se u zahtjevu.

Tvrdi da se od 18. marta, kada je nestao njegov sin, "montiraju određene stvari" u slučaju smrti njegovog sina.

Dragičević je u izjavi novinarima ponovio da daje rok do 31. januara 2019. godine, kada bi njegov sin slavio 22. rođendan, da se iznese istina u vezi s ovim slučajem.

- U suprotnom, planiram svoju sahranu – ustvrdio je.

Dragičević je dodao i da će narednog mjeseca ili u nekom drugom terminu biti organiziran još jedan veliki skup grupe "Pravda za Davida".

Protiv Davora Dragičevića su rukovodni ljudi MUP-a RS podnijeli prijave za klevetu, a on najavljuje da će prijavu za klevetu podnijeti protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, jer je "iznio neistinu da je David opljačkao jednu kuću u Banjoj Luci" u noći nestanka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.