VIJEĆE MINISTARA BiH Ministar finansija i trezora BiH

Bevanda optužuje Mektića i Crnatka: Migranti nelegalno premješteni u Salakovac

Vijesti.ba
22.05.2018 11:22

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da na prošloj sjednici Vijeća ministara nije bilo formalnog zaključka o premještanju migranata iz Sarajeva u Salakovac kod Mostara.

- Apsolutno nije odobreno prebacivanje migranata u Salakovac kod Mostara. To se stalno zloupotrebljava u javnosti. Vijeće ministara o tome nije donijelo odluku. Da budem precizniji – nije donesen nikakav zaključak - rekao je Bevanda za "Večernji list", izdanje za BiH.

Bevanda je pojasnio da je na posljednjoj zatvorenoj sjednici Vijeća ministara predstavljena informacija o migrantskoj krizi, ali da nije bilo nikakvih zaključaka, dodavši da je ministar sigurnosti Dragan Mektić napustio sjednicu "jer je žurio na televizijsku emisiju u Banju Luku".

- To najbolje govori o njegovim interpretacijama da je bilo šta zaključeno. On i ministar Igor Crnadak nisu bili na tom dijelu sjednice - naveo je Bevanda.

Dodao je da je na sjednici ponuđen i obiman materijal koji se zove Akcioni plan za rješavanje migrantske krize te da je na kraju zaključeno da se nacrt tog plana usvaja.

- Ponavljam, nacrt, na koji su svi trebali dati mišljenja, komentare i prijedloge o tome šta dalje raditi - zaključio je Bevanda, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Oglasi

NA VRH