VIJEĆE MINISTARA BIH

Bevanda optužuje Mektića i Crnatka: Migranti nelegalno premješteni u Salakovac

Vijesti.ba

22.5.2018

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da na prošloj sjednici Vijeća ministara nije bilo formalnog zaključka o premještanju migranata iz Sarajeva u Salakovac kod Mostara.

- Apsolutno nije odobreno prebacivanje migranata u Salakovac kod Mostara. To se stalno zloupotrebljava u javnosti. Vijeće ministara o tome nije donijelo odluku. Da budem precizniji – nije donesen nikakav zaključak - rekao je Bevanda za "Večernji list", izdanje za BiH.

Bevanda je pojasnio da je na posljednjoj zatvorenoj sjednici Vijeća ministara predstavljena informacija o migrantskoj krizi, ali da nije bilo nikakvih zaključaka, dodavši da je ministar sigurnosti Dragan Mektić napustio sjednicu "jer je žurio na televizijsku emisiju u Banju Luku".

- To najbolje govori o njegovim interpretacijama da je bilo šta zaključeno. On i ministar Igor Crnadak nisu bili na tom dijelu sjednice - naveo je Bevanda.

Dodao je da je na sjednici ponuđen i obiman materijal koji se zove Akcioni plan za rješavanje migrantske krize te da je na kraju zaključeno da se nacrt tog plana usvaja.

- Ponavljam, nacrt, na koji su svi trebali dati mišljenja, komentare i prijedloge o tome šta dalje raditi - zaključio je Bevanda, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.