SAOPĆENJE

Reagirali iz Tužilaštva BiH: Gordana Tadić ne prima nikakvu naknadu za rad u Udarnoj grupi

Avaz.ba

22.5.2018

Povodom netačnih informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima, a u vezi s radom Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija u BiH, iz Tužilaštva BiH reagirali su saopćenjem.

- Preuzimanjem funkcije v. d. glavne tužiteljice Gordana Tadić, odmah s početkom 2017. godine, odlučila je da se ne isplaćuju naknade za članove Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima, čime je ukinuta isplata ovih naknada, iako su sredstva za ove namjene bila osigurana u budžetu Tužilaštva BiH.

V. d. glavne tužiteljice Gordana Tadić, kao rukovoditeljica ove grupe, ne prima nikakvu naknadu za rad u Udarnoj grupi, kao ni naknadu u bilo kakvoj drugoj grupi ili po bilo kojem drugom osnovu.

Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima i organiziranih ilegalnih migracija u BiH je formirana odlukom Vijeća ministara, te funkcionira već 15 godina, redovno sačinjava izvještaje o svom radu, koje svake godine dostavlja Ministarstvu sigurnosti BiH i Vijeću ministara, što je učinjeno i za proteklu 2017. godinu.

Također, odlučno odbacujemo bilo kakve insinuacije o mandatu i radu Udarne grupe te javnost treba znati da Ministarstvo sigurnosti svojim odlukama imenuje članove Udarne grupe, koji dolaze iz oba entiteta i Distrikta Brčko BiH i vrši izmjene rješenja o imenovanju članova Udarne grupe, što je Ministarstvo činilo i u prethodnoj 2017. godini - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.