BUGARSKA

Na Građevinijadi studenti Građevinskog fakulteta Sarajevo postigli historijski uspjeh

Avaz.ba

22.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Manifestacija pod nazivom građevinijada koju je ove godine organizirala Asocijacija studenata Građevinskog fakulteta u Beogradu, a održana na Crnom moru u Sunčevom Bregu u Bugarskoj, okupila oko 5.000 studenata.

Studenti Građevinskog fakulteta u Sarajevu osvojili su prvo mjesto, prvi put u historiji održavanja ove manifestacije. Čestitke studentima i zbog toga što je ovo prvi put da jedan fakultet sa Univerziteta u Sarajevu odnosno iz BiH osvoji prvo mjesto na manifestacijama sličnog karaktera.

Ova manifestacija jednom godišnje okuplja studente Građevinskih fakulteta iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije...

Od ukupno 21, naši studenti osvojili su čak 16 medalja i tako postavili rekord na tom takmičenju. Devet je bilo prvih mjesta, četiri druga i treća treća mjesta. 

U kvizu znanja su osvojili medalje iz svih 11 predmeta od čega je čak osam bilo zlatnih. U sportskom dijelu takmičenja, od 10, osvojili su pet medalja.

-Uz ozbiljan rad naših studenata i kvalitetan nastavni kadar pokazali smo da se u Sarajevu kvalitetno izučava građevinarstvo i geodezija, te da su naši sportisti konkurentni sa najboljim sportistima iz regiona. Naši studenti su na putu do ovog rezultata imali iza leđa podršku Asocijacije studenata Građevinskog fakulteta (SAGF), koja u posljednje 3 godine ozbiljnije pristupa ovoj manifestaciji te se trudi da osiguraju sale i terene kako bi se naši sportisti mogli kvalitetno pripremati za ovo takmičenje, sportsku opremu te odabere najkvalitetnije sportiste. Važno je napomenuti da studenti Građevinskog fakultet u Sarajevu ne bi učestvovali na ovom događaju, da nema vrijednih sponzora i donatora. Dakle, sve ovo ne bi bilo moguće bez finansijske podrške u prvom redu uprave našeg fakulteta na čelu s dekanom Mustafom Hrasnicom, a zatim sponzora koji su prepoznali značaj ove manifestacije i podržali nas. Generalni sponzor ovo godine nam je Kanton Sarajevo, ali isto tako bez brojnih drugih sponzora i donatora ne bismo uspjeli da ostvarimo zacrtani cilj - piše u saopćenju studenata Građevinskog fakulteta u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.