SARAJEVO

U akciji "Spis" SIPA saslušala i potpredsjednicu Izvršnog odbora SDA Centar Eldinu Bešlagić

E. Ma.

23.5.2018

Šefica Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice Eldina Bešlagić, koju je jučer, uz ostale, SIPA privela na saslušanje u okviru akcije "Spis", nalazi se na spisku funkcionera vladajuće SDA. Ona je, naime, potpredsjednica Izvršnog odbora Općinske organizacije SDA Centar - Sarajevo.

Doduše, veći broj funkcionera OO SDA iz "općine važnije od 10 drugih" nalazi se među osumnjičenima u više različitih afera.

Iz SIPA-e je saopćeno da su uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, davanje dara i drugih oblika koristi, te davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Akcija "Spis" je provedena u utorak, prema nalogu Kantonalnog tužilaštva, a tom prilikom na ispitivanje su privedeni i šef Odjeljenja za hirurgiju Dragiša Đogović te djeca Eseda Radeljaša, sin Admir i kćerka Amra.

Nakon privođenja i ispitivanja svi su pušteni, osim Amre Radeljaš, koja je predata nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.