BIH

Ambasada BiH u Beogradu: Kojić je na svadbi u Višegradu koristio privatni automobil

Al. B.

23.5.2018

Ambasada BiH u Beogradu demantirala je navode da je savjetnik u Ambasadi Miroslav Kojić proteklog vikenda koristio službeni automobil kako bi prisustvovao svadbi u Višegradu. Nakon što su građani Višegrada vidjeli i fotografirali diplmatskim tablicama označen automobil u koloni svatova, iz Ambasade navode da se ne radi o službenom, već privatnom vozilu Miroslava Kojića.

- Ambasada BiH u Beogradu posjeduje dva službena automobila, od kojih nijedan nije marke Mercedes. Iz naprijed iznijetog, jasno je da Ministarstvo vanjskih poslova BiH, kao ni Ambasada BiH u Beogradu, nisu, niti su mogli biti izloženi bilo kakvim finansijskim ili materijalnim izdacima – saopćeno je.

U razgovoru za „Avaz“, Kojić pojašnjava da je, prema propisima i protokolima države Srbije, obavezan da, kao uposlenik Ambasade, diplomatske tablice postavi i na privatno vozilo.

– Sve je u skladu s propisima i zakonima, jer da nije tako, ne bih to mogao ni dobiti. Vozio sam privatno auto i ne postoji zakon na svijetu koji kaže da ga ne mogu voziti na svadbu, slavu i gdje god želim. Bio sam kod mog prijatelja i bila mi je čast voziti i mladu, jer mi je drago da su se dvoje mladih ljudi zavoljeli i uzeli – kaže Kojić.

On dodaje kako je ovo nastavak kampanje protiv njega, koja je počela u periodu kada je ukazao na zloupotrebe prilikom izgradnje Andrićgrada u Višegradu.

- Ovo je nastavak harange koju vodi lokalna vlast i njihovi portali, jer me prate u stopu. Otići ću u policiju, jer gdje god dođem, prođem, stanem, parkiram, izađem na tim njihovim stranicama. Svaki moj korak se prati i osjećam se prilično ugroženo. Izbacuju i razne karikature. Imam osjećaj da je na djelu pokušaj moje kriminalizacije. To je oprobana metoda, jer ja sam sinonim otpora protiv SNSD-a i na sve moguće načine pokušavaju da od mene naprave lopova i kriminalca – ističe Kojić.

Miroslav Kojić je predsjednik SDS-a Višegrad i uposlenik MIP-a BiH već 18 godina.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.