RADNA POSJETA

Vilić - Vigemark: Važna uloga Direkcije u sigurnosnom sistemu

Avaz.ba

23.5.2018

U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH direktor Direkcije Mirsad Vilić primio je danas u radnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU ambasadora Lars-Gunara Vigemarka (Gunnar Wigemark). 

Direktor Vilić je informirao ambasadora Vigemarka o zakonskim nadležnostima Direkcije te o poslovima i zadacima policijskih službenika Direkcije koje oni svakodnevno obavljaju. Također je prezentirao uspješne rezultate nedavno provedenih aktivnosti, posebno onih koje se odnose na osiguranje stranih delegacija tokom njihovog boravka u Bosni i Hercegovini. Istakao je i značaj međunarodne operativne policijske saradnje, koja se provodi preko Direkcije. 

EU je do sada izdvojila značajna sredstva za jačanje kapaciteta Direkcije, uključujući i modernizaciju IT opreme. Ambasador Vigemark je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji, te naglasio važnu ulogu Direkcije u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Po završetku sastanka, gosti su posjetili Operativni centar Direkcije, gdje su imali priliku da se informiraju o najsavremenijim alatima koje Direkcija koristi, poput sistema videonadzora i digitalnog sistema radioveze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.