Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, oprez zbog odrona

Avaz.ba
24.05.2018 06:50

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever - Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 8 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani - Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka - Crna Rijeka, Banja Luka - Turbe i Lopare - Čelić zbog aktivnih klizišta, navode u BIHAMK-u.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Tagovi

BIHAMK
NA VRH