Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, upozorenje na odrone

Avaz.ba
25.05.2018 07:08
Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz relativno povoljne vremenske uvjete i slab do umjeren promet vozila. Na širem području Livna, Kupresa i Konjica upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

Na magistralnom putu M-14.1 Donji Svilaj-Bosanski Brod (naselje Struge) zbog radova na deminiranju terena od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se jednom trakom.

Na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa zbog neophodnih sanacionih radova (saniranje škarpi i kosina) saobraća se jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se na magistralnim putevima M-14.2 Resanovci-Drvar (urušavanje potpornog zida) i M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (radovi na izgradnji pješačke staze).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

NA VRH