AKCIJA "SPIS"

Kćerci Eseda Radeljaša određen jednomjesečni pritvor

E. Ma.

25.5.2018

Na prijedlog Tužilaštva KS, Amri Radeljaš, kćerki Eseda Radeljaša koja je uhapšena u sklopu akcije "Spis", Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor, kazala je za Avaz.ba Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Podsjetimo, osim Amre Radeljaš, policajci SIPA-e su, prema nalogu Tužilaštva KS, privodili njenog brata Admira, te uposlenike Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Dragišu Đogovića i doktoricu Eldinu Bešlagić.

Djeca Eseda Radeljaša sumnjiče se da su od doktora pokušali nabaviti ljekarske nalaze pomoću kojih bi svog oca izbavili iz pritvora. Navodno je svime rukovodio Esed Radeljaš i to telefonskim putem iz pritvorske jedinice.

Oni su, kako je to saopćeno dan ranije na ročištu za pritvor u Općinskom sudu u Sarajevu, prema Esedovom zahtjevu i uputama, stupali u kontakt sa službenim osobama, sudijama i uposlenicama Kantonalnog suda u Sarajevu, te pojedinim utjecajnim osobama iz političkih krugova. Obećavajući poklone i nagrade, pokušavali su na njih utjecati kako bi ih podstrekli da donesu rješenja i druge odluke i akte, a kako bi se ishodovalo puštanje Radeljaša iz pritvora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.