STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Zbog sanacionih radova cesta saobraćaj se odvija usporeno

Avaz.ba
26.05.2018 07:34

Foto: Arhiv

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Sarajevo–Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić zbog aktivnih klizišta.

Zbog izvođenja sanacionih radova danas od 9 do 14 sati potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnoj cesti M-17 Stup (Ilidža)- Blažuj (Pak centar). U vrijeme obustave alternativni pravci su Stup-Brza cesta i Mosatarsko raskrižje-Brza cesta.

Zbog rekonstrukcije pružnog prelaza neposredno prije raskrsnice dvije regionalne ceste R-469 i R-470 u mjestu Dubrave Donje danas od 8 do 20 sati, obustavlja se saobraćaj. U vrijeme obustave alternativni praci su u funkciji.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

NA VRH