IZBORI 2018.

SBB će odlučiti o kandidaturi za predsjednika RS, dosta je vikend-patriota

Admir Čavka

Vijesti.ba

26.5.2018

Nakon što su Sadik Ahmetović u ime Nezavisnog bloka, Ćamil Duraković u ime Pokreta "Odgovor", objavili kandidature za mjesto potpredsjednika RS, a danas se očekuje da istu kandidaturu u ime SDA objavi i aktuelni potpredsjednik RS Ramiz Salkić, oglasio se i zastupnik SBB-a u NSRS Admir Čavka, najavivši da će SBB imati kandidata za mjesto potpredsjednika RS.

Upitan da prokomentira svojevrsnu gužvu na poziciji kandidata za potpredsjednika RS, Čavka je kazao da se previše priča o imenima kandidata za mjesto potpredsjednika manjeg bh. entiteta.

- Prvenstveno bi trebalo ponuditi program kao i plan, koji bi morao popraviti stanje samih povratnika. Činjenica je da povratnici svake godine žive teže, i da nas je svake godine sve manje. Politika freze i plastenika nas je upravo dovela, između ostalog, u ovo stanje - kazao je Čavka za Vijesti.ba.

- Naravno, svake izborne godine pojavljuju se vikend-patriote, odnosno oni koji ne žive u manjem bh. entitetu, ali imaju samo ličnu kartu. Došlo je vrijeme da povratnici koji žive svaki dan sa svojim narodom upravo i predstavljaju povratnike - dodao je.

Kazao je da je SBB BiH CIK-u prijavio kandidaturu za mjesto potpredsjednika RS, a s obzirom na to da je SBB BiH velika stranka, upravo će organi stranke donijeti konačne odluke, odnosno SBB-ovi partneri s kojima se sarađuje na terenu, zaključuje Čavka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.