REAKCIJE

Brka: Štetna kandidatura Sebije Izetbegović, SDA mora što prije na vanredni kongres

S. D.

26.5.2018

Osman Brka, jedan od osnivača SDA, ogorčen je jer mu danas nije dopušteno da se obrati na Konvenciji SDA, te je kazao da to nije demokratski.

Brka je kazao da je htio delegatima cijama reći da je samo predlaganje Sebije Izetbegović za člana Predsjedništva BiH nanijelo veliku štetu SDA.

Brka je, odgovarajući na pitanja novinara kako komentira to što mu je zabranjeno da se obrati skupu, kazao da ne zna šta je razlog.

- Do sada se na svim skupovima SDA slobodno govorilo. Vjerovatno ljudi pretpostavljaju da ja imam stavove koji nisu kao njihovi, ali ja od svojih stavova ne odustajem. U tom obraćanju htio sam reći koje stvari SDA treba popraviti. Imao sam dobre namjere - kazao je on.

Osvrnuo se i na proceduru predlaganja kandidata za člana Predsjedništva u ime SDA.

- Očito nije rađeno kvalitetno, dok je došlo do ovakve situacije i turbulencija. Nisam bio ni u kakvoj komisiji koja je to radila, ali mislim da čak ni svi kandidati nisu trebali biti predloženi. Mislim da je predlaganje Sebije Izetbegović nanijelo veliku štetu stranci, pogotovo njenom predsjedniku - rekao je Brka.

Zaključio je da SDA prije svega, s obzirom na cjelokupnu situaciju, što prije mora održati vanredni kongres. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.