GRADAČAC

Omerbegović-Arapović: Neka nam Allah podari snagu, mudrost i hrabrost koju je imao Husein-kapetan Gradaščević

E. Trako

28.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+22

Foto: S. Saletović

Na Kuli Zmaja od Bosne, odnosno Kuli Husein-kapetana Gradaščevića u Gradačcu večeras je upriličen iftar koji su organizirali predstavnici Saveza za bolju budućnost BiH u ovom gradu i Tuzlanskom kantonu. Više stotina članova, prijatelja i simpatizera SBB-a iftarilo je u prelijepom ambijentu kule. 

Lejla Vuković, zastupnica u Skupštini TK SBB BiH i predsjednica Glavnog odbora SBB-a poselamila je sve prisutne, nakon čega se obratila i potpredsjednica stranke, Adisa Omerbegović-Arapović.

- Nismo se slučajno okupili na kuli našeg znamenitog junaka, vojskovođe i lidera Husein-kapetana Gradaščevića. Ako jedna historijska ličnost opisuje karakter SBB-a, nas koji činimo SBB, to je Husein-kapetan. Borac za slobodu, dostojanstvo i suverenitet nas, Bošnjaka i Bosanaca. Neka nam Allah podari snagu, mudrost i hrabrost koju je imao Husein-kapetan, neka ukabuli naš post i neka nas uputi na pravi put. Amin - kazala je Omerbegović-Arapović.

Ona je dalje u svom govoru na Kuli Zmaja od Bosne kazala:

- Zahvaljujući zalaganju naših parlamentaraca i ministara, osigurana su sredstva za rekonstrukciju ove tvrđave koja treba biti trajni podsjetnik naše borbe za slobodu i nezavisnost - kazala je na kraju potpredsjednica SBB-a.

Među prisutnim gostima na iftaru bili su i Mirsad Đonlagić, predsjedavajući Kluba poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Fuad Hadžimehmedović, delegat u Domu naroda FBiH, Admir Čavka, potpredsjednik SBB-a i šef Kluba Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS, Adis Arapović, šef Izbornog štaba SBB-a, Bahrudin Bato Hadžiefendić, predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a Tuzlanskog kantona i aktuelni ministar zdravstva TK...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.