AKCIJA

U Gradačcu oduzeli majice i zavjese vrijedne 148.000 KM

Fena
29.05.2018 10:52

Foto: Ilustracija

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIOBiH) su na području općine Gradačac, kao i na putnoj komunikaciji Zvornik - Bijeljina, oduzeli raznu tekstilnu robu u vrijednosti od 148.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije i Turske, službenici UIO iz Regionalnog centra Tuzla izvršili su provjere porijekla robe na području općine Gradačac. U prodajnom objektu otkrili su i oduzeli robu stranog porijekla, a u pitanju je obuća i trenerke poznatih svjetskih brendova "Nike“ i "Adidas“ u količini od 2.514 komada.

U saradnji s Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove, službenici UIO izvršili su provjeru drugog objekta pravnog subjekta na području općine Gradačac te trajno oduzeli robu stranog porijekla. Radi se o majicama i zavjesama za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija, saopćeno je danas iz UIO.

Također, na osnovu operativnih saznanja, prilikom rada na putnoj komunikaciji Zvornik - Bijeljina pronađena je određena količina tekstilnih proizvoda bez zakonom propisane dokumentacije o porijeklu, koja je i trajno oduzeta.

Vrijednost privremeno oduzete robe je 148.000 KM, a protiv počinilaca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

NA VRH