VREMENSKA PROGNOZA

Jutra sunčana, kasnije obilne kišne padavine: Grmljavina, pljuskovi i grad sve do vikenda

A. Sa.

30.5.2018

U Bosni i Hercegovini prije podne prevladavat će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima sa maglom ili niskim oblacima. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima na području grada se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

U četvrtak više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti uvjetovat će pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 stepeni.

I u petak slično vrijeme. Više sunčanog vremena u jutarnjim satima. Od sredine dana, jači razvoj oblačnosti će uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U subotu, prvog dana vikenda, malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne uz nešto više oblaka na istoku sa slabom kišom. Tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.