GEST

Nesebična pomoć: Branitelji HVO-a donirali hranu borcima Armije RBiH

Kamp boraca: Zajedno smo krenuli u borbu za naša prava i nećemo odustati ( A. Durgut)

E. H.

30.5.2018

 Demobilisani borci HVO-a jučer su svojim kolegama iz Armije RBiH koji borave u kampu boraca u Alipašinoj ulici u Sarajevu, donirali osnovne prehrambene namirnice.   

Drago Grbavac, predsjednik Udruženja “Zaboravljeni branitelji”, kazao je za “Avaz” da su donijeli ono što su mogli, jer su i sami u sličnoj situaciji.   

- Branitelji HVO-a, također, već skoro 100 dana protestiraju na Graničnom prijelazu Bijača. Ali, mi ćemo uvijek pomoći onoliko koliko možemo. Sigurni smo da bi i oni nama pomogli - poručio je Grbavac.   


 



Dodao je da su donirali najosnovnije namirnice, ali da je najbitnije da je to sve od srca.

- Pomogli smo koliko možemo i opet ćemo. Nećemo odustati, jer smo zajedno krenuli u borbu za naša prava. Kao bivši borci HVO-a, s kolegama iz Armije RBiH borimo se za Bosnu i Hercegovinu. Glasao sam za samostalnu i suverenu BiH i smatram ovu državu svojom i nikome ne dam više prava nego sebi. Bitno je da svima u BiH bude dobro, mislim da je narod previše trpio ove vlastodršce, koji ni za borce, ali ni za narod, nisu uradili ništa – naglasio je Grbavac.

Amir Sultan, u ime svih boraca Armije RBiH, zahvalio je na donaciji te poručio da borci imaju iste probleme.

- Veliko hvala u ime svih boraca Armije RBiH i onih koji su u kampu demobilisanih u Alipašinoj ulici u Sarajevu. Tu smo već skoro godinu i ova hrana nam je dobro došla. Želimo da s kolegama iz HVO-a budemo zajedno, jer imamo iste probleme. A ova naša saradnja i družba nastavit će se sigurno i nakon što se zajedno izborima za naša prava. Nema potrebe da se razjedinjujemo, trebamo uvijek biti jedni uz druge – kazao je Sultan za “Avaz”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.