POSJETE

Delegacija Bugarske u Srebrenici: Dogovor o korištenju sredstava evropskih fondova

S. Sm.

31.5.2018

Višečlana delegacija Vlade Republike Bugarske i grada Sofije, s ambasadoricom te zemlje u BiH Avgustinom Cvetkovom-Karabaševom na čelu, danas je boravila u Srebrenici.

Oni su s načelnikom srebreničke općine i načelnicima šest općina regije Birač razgovarali o korištenju sredstava fonda Evropske unije i o kandidaturi Srebrenice za evropski kulturni grad 2024. godine 

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić gostima je prezentirao prirodne resurse i projekte razvoja ove općine te zatražio podršku da Srebrenica bude kulturni evropski grad za šest godina.



- Kada su u pitanju sredstva evropskih fondova, mi nismo do sada bili upoznati o načinu korištenja tih sredstava te ćemo u narednom periodu EU predočiti svoje projekte razvoja. Vlada Bugarske će iduće godine podržati naš jedan projekt u visini od 50.000 maraka - istakao je Grujičić.

Bugarska ambasadorica u BiH Avgustina Cevetkova–Karabaševa kazala je da njena zemlja u dvanaest općina BiH realizira razne projekte te da će iduće godine finansirati jedan razvojni projekt u srebreničkoj općini, dodajući da će dati punu podršku kandidaturi Srebrenice za evropski grad, jer će od toga koristi imati cijela regija Birač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.