LIČNOSTI DANA

Sabahudin Sinanović i Dušan Vidović: Zaboravljena ljudskost

Sinanović I Vidović: Pokrenuli humanu akciju

Avaz.ba

31.5.2018

“Svaka čast, još ima dobrih ljudi. Možda nije sve propalo” (Dragica Petrović, Podgorica); “Ovo je Bosna u kojoj ja želim živjeti!” (AnaLaza AnkicaIgor Katana)...  

Ovo su samo neki od komentara na Facebooku ispod ''Avazovog'' teksta “Maleni Aleksandar dobio novi dom, zadaću neće vise pisati uz svijeću”.

Počasti u komentarima upućene su dvojici ljudi koji su predvodili jedinstvenu humanitarnu akciju: Sabahudinu Sinanoviću Hudi iz Doboj-Juga (FBiH) i popu Dušanu Vidoviću iz Petrova u okolici Doboja (RS). Zahvaljujući njima, Anđelki Grujičić i njenom devetogodišnjem sinu Aleksandru sagrađen je novi dom u kojem je nakon 17 godina zasjala sijalica.

Nekada se ovakvo međusobno pomaganje podrazumijevalo, ali živimo u zemlji u kojoj treba podsjetiti na zaboravljenu ljudskost i prave vrijednosti. Na to su nas na pravi način opomenuli Sabahudin Sinanović i pop Dušan Vidović.

“Sve čestitke! U mjesecu ramazanu, kad nekoga obradujete, to je višestruka nagrada”, napisala je Igbala Krilić u komentarima na ''Avazovoj'' FB stranici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.