BIH

Hozanović za Avaz.ba: Poručujem Bakiru, Sebiji, Aljoši, Denisu i Osmici da sam još živ

Piše: A. Tiro

1.6.2018

Nakon jučerašnjeg pokušaja ubistva predsjedavajućeg Gradskog vijeća Cazin i jednog od čelnih ljudi A-SDA Rifata Hozanovića, rukovodstvo Stranke demokratske aktivnosti je optužilo vrh SDA za pokušaj likvidacije. 

Hozanović je u izjavi za Avaz.ba poručio Bakiru Izetbegoviću, njegovoj supruzi Sebiji, Denisu Zvizdiću, Aljoši Čampari i Osmici (Osman Mehmedagić) da je još tu i da je živ.  

- Oni dobro znaju zbog čega ja njih obavještavam da sam živ. Ono što je bitno u ovom trenutku jeste da nije nezabilježeno u nekim sličnim situacijama da, kada vlast osjeti da gubi, da na svaki način pokuša da zadrži vlast i da se u tom smislu koriste sve, a najčešće obavještajne agencije, kao što su SIPA i OSA, da se u određenim situacijama naprave incidentne situacije koje bi ih dovele i u poziciju legalnog i legitimnog korištenja svih tehničkih pomagala i resursa za snimanje opozicije - kazao nam je Hozanović.

Naglasio je da je njemu sasvim normalno, s obzirom na to da je upoznat s kakvom vlašću ima posla, da su i oni učestvovali u podmetanju ove bombe.

- Oni kažu, vidite, gospodine Hozanoviću, mi moramo poduzeti sve mjere da vas zaštitimo. A u tom poduzimanju mjera vaše zaštite, moramo vam slušati i telefon (kućni i mobilni), vašu suprugu, prijatelje... - ističe Hozanović.

Istaknuo je da je izborna godina i da je samo četiri mjeseca ostalo do općih izbora. Kazao je da je, po njemu, sasvim normalno da se na ovakav način pokušava uspostaviti kontrola.

- To znači da budu potpuno informirani o našem političkom kretanju. Malo je i iznenadilo ovo potpisivanje naše podrške za Denisa Bećirovića, vjerujem da je i to moglo utjecati, s obzirom na to da sam lično odbio sastanak i s Bakirom Izetbegovićem i Halidom Genjcom. Još jednom ih molim da, ako dođe do drugog puta, ne promaše, jer ja promašiti, sigurno, neću - zaključio je Hozanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.