Suspendirani tužilac opet okrivio daktilografkinju

Boži Mihajloviću odbijena i žalba, sudit će mu Sud BiH

M. Aš
02.06.2018 15:21

Foto: Mihajlović: Nova odbijenica

Sud BiH odbio je jučer žalbu suspendiranog i teško kompromitiranog državnog tužioca Bože Mihajlovića na rješenje ove institucije kojim je prije nekoliko dana odbijen njegov zahtjev za prenošenje vođenja postupka na niži nivo.

Mihajlović je prije 15 dana, podsjećamo, podnio Sudu BiH zahtjev da se proces koji se vodi u Tužilaštvu BiH, spusti na kantonalni nivo. No, Sud je taj prijedlog odbio, a tužilac je uputio žalbu, koja mu je i odbijena. 

Ovo je i konačna potvrda da će Sud BiH suditi Mihajloviću u sudskom procesu koji ga vrlo brzo očekuje, a ne Općinski sud u Sarajevu, što je tražio.

Nezvanično saznajemo da je Mihajlović u žalbi optužio Sud i Tužilaštvo BiH da su u njegovom slučaju pristrasni i da je glavni krivac za ovu aferu Sedina Beridan-Zuhrić, njegova teško bolesna daktilografkinja, za koju se ova pravosudna institucija proglasila nenadležnom.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Mihajlovića za nesavjestan rad u službi u aferi “Nestali novac”, jer je iz kase Tužilaštva u 12 tužilačkih predmeta koje je dužio, nestalo skoro 300.000 KM.

NA VRH