BIH

Diana Zelenika: 7. oktobra izbacite zlo iz našeg doma, a uvedite dobro

M.H.

2.6.2018

Diana Zelenika, aktuelna zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, vrhunska kardiologinja, kandidatkinja je HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Odluka je to jednoglasno donesena na današnjoj sjednici Predsjedništva ove stranke u Mostaru.

- Hvala na podršci kolegama za jednu od najčasnijih i najodgovornijih uloga prema svim građanima BiH. Hrvati 7. oktobra biraju između vlasti i ropstva. Izađite na birališta 7. oktobra i jednim potezom izbacite zlo iz našeg doma, a uvedete dobro. Vratimo ugled i dostojanstvo Predsjedništvu BiH, dobro na pozicije moći. Zajedno za novi početak - rekla je Zelenika.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović kazao je da su s ponosom za ovu poziciju kandidirali osobu koja nema niti jednu mrlju u svom ličnom i profesionalnom angažmanu i životu.

- Ona će, nakon što bude izabrana u Predsjedništvo BiH, podnijeti ostavku na članstvo u stranci jer time želimo jasno kazati kako će ona biti član Predsjedništva svih Hrvata i Hrvatica i svih građanki i građana BiH, i onih koji je nisu podržali. Niti gospodin Komšić (Željko) niti gospodin Čović (Dragan) na osnovu onog što su radili u mandatima koje su obnašali ne zaslužuju biti u Predsjedništvu BiH i pozivam sve hrvatske stranke da podrže zajedničkog kandidata iz reda hrvatskog naroda, a to je dr. Diana Zelenika - rekao je Cvitanović.

On je najavio koalicije za sve nivoa vlasti. Govoreći o tome čiju će podršku sve imati, Cvitanović je kazao će za Predsjedništvo i Parlament BiH imati koaliciju s HSP-om BiH, Hrvatskom strankom i savezom HKDU-Hrast. Također je rekao da će moći računati na podršku deset pravnih subjekata koji će podržati njihovog kandidata i liste za državni i i federalni nivo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.