IFTARI

U deseteročlanoj uigranoj ekipi niko ne pita za radno vrijeme

H.Č.

3.6.2018

Treća je godina otkako HO Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus (MFS-Emmaus) iz Doboj-Istoka, zahvaljujući svojim donatorima, priprema i dijeli iftare u BiH. Ove godine će, prema riječima generalnog direktora ove organizacije Hamzalije Okanovića, na području Tuzlanskog kantona, Podrinju i Krajini biti podijeljeno čak 3.500 iftara. 

Ukusna hrana se priprema u centralnoj kuhinji u Prihvatnom centru ''Duje'' u Doboj-Istoku. Odatle se vozi do džamija, mesdžida i mjesta pogodnih za iftarenje i dijeli se. Deseteročlanu ekipu čine radnici ove organizacije, i to poslije radnog vremena i niko ne pita koliko će raditi prekovremeno i koliko će puta prijeći, samo da iftari budu na vrijeme servirani. Čak svi radnici koji su izrazili želju da u mjesecu ramazanu rade na organizaciji iftara ne mogu doći na red.

- Cijeli radni vijek sam radio u Njemačkoj. I tamo je bilo organiziranih iftara, ali ovakvu organizaciju, ovo da se sve radi ovako profesionalno, sve pod konac, s dobrim nijetom, nisam vidio - kaže Halil Spahić, postač iz Gračanice, nakon što je sa suprugom i komšijama prisustvovao iftaru MFS-Emmaus u Šarenj gračaničkoj džamiji.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.