BIH

Umjesto kazne za šovinističko ponašanje, Izetbegović uhljebljuje Selimbegovića

S. KURT

4.6.2018

Prije nego što napusti Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović odlučio je osigurati svoje prijatelje. Kako „Avaz” saznaje, Izetbegović već urgira da se produži mandat zamjeniku generalnog sekretara Dženanu Selimbegoviću, poznatom po nekoliko afera.  

On je, podsjetimo, idejni tvorac čuvenog trotoara ispred Predsjedništva BiH koji je građane koštao 300.000 KM, a otvoren je na posebnoj „svečanosti“ koju je on lično nadgledao. Također, nikada nije odgovarao za šovinistički napad na dvije poznate bh. novinarke koje je grubo izvrijeđao na svom Facebook profilu.

Selimbegović je u Sekretarijat Predsjedništva BiH došao iz Izetbegovićevog kabineta, gdje je bio zaposlen na osnovu privremenoga ugovora.

Petogodišnji mandat mu istječe u septembru, ali će se Izetbegović pobrinuti da njegov nekadašnji savjetnik za medije ostane na dobro plaćenom mjestu zamjenika generalnog sekretara u Predsjedništvu, umjesto da barem disciplinski odgovara za drsko ponašanje.

Inače, u Pravilniku o disciplinskoj odgovornosti državnih službenika u institucijama BiH navodi se da državni službenici za neprimjereno ponašanje prema građanima mogu biti kažnjeni pisanom opomenom, ukorom, smanjenjem plaće, degradiranjem na niže radno mjesto ili otkazom. Očito da ova odredba za Selimbegovića ne važi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.