U Gradačcu protesti građana zbog hapšenja Selmira Mašetovića

HAPŠENJE STUDENTA Husein Mašetović zahvalio medijima i građanima za podršku

U Gradačcu protesti građana zbog hapšenja Selmira Mašetovića

Stotinjak građana Gradačca ponovo se večeras okupilo na gradskom trgu kako bi dali podršku studentu Selmiru Mašetoviću, koji je 22. maja uhapšen u turskom gradu Ušaku, zbog sumnje da je sljedbenik Fetulaha Gulena i njegovog pokreta FETO.

Miting podrške ovog puta popratilo je nekoliko televizijskih i radijskih kuća koje su izvještavale s lica mjesta. Husein Mašetović zahvalio je medijima za podršku, ističući da je konačno njegov sin Selmir dobio dugo traženu pravnu zaštitu.

Zahvalio je i jednom bosanskohercegovačkom poduzetniku, koji je želio ostati anoniman, a koji je ponudio finansiranje cjelokupnog pravnog postupka Selmirove odbrane, ali i sve druge aktivnosti koje bi mu mogle biti od pomoći. Husein je kazao da su ostvarili prvi značajan uspjeh angažiranjem advokata. Kao sljedeći važan korak naveo je stupanje u telefonsku vezu sa sinom.

- Ja još ne znam u kakvom je Selmir stanju. Želim se lično čuti s njim telefonom i vidjeti šta mu je u ovom trenutku najpotrebnije. Je li gladan i ima li novca - kaže Husein.

Večerašnjem mitingu podrške pridružio se i Edis Dervišagić, načelnik općine Gradačac, koji je tokom dana posjetio porodicu Mašetović. Dervišagić je kazao da je za utorak sazvana sjednica Općinskog kolegija, na kojoj bi se sagledale mogućnosti i načini pomoći porodici Mašetović.

- Općina mora iznaći način kako pomoći našem sugrađaninu Selmiru Mašetoviću i njegovoj porodici. Bit ćemo u stalnom kontaktu s njima i, adekvatno našim mogućnostima, pružiti novčanu, ali i svaku drugu pomoć - kazao je Dervišagić. Za utorak je najavljeno novo okupljanje građana kako bi dali podršku Selmiru Mašetoviću.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH