HAPŠENJE STUDENTA

U Gradačcu protesti građana zbog hapšenja Selmira Mašetovića

Zoran MATKIĆ

4.6.2018

Stotinjak građana Gradačca ponovo se večeras okupilo na gradskom trgu kako bi dali podršku studentu Selmiru Mašetoviću, koji je 22. maja uhapšen u turskom gradu Ušaku, zbog sumnje da je sljedbenik Fetulaha Gulena i njegovog pokreta FETO.

Miting podrške ovog puta popratilo je nekoliko televizijskih i radijskih kuća koje su izvještavale s lica mjesta. Husein Mašetović zahvalio je medijima za podršku, ističući da je konačno njegov sin Selmir dobio dugo traženu pravnu zaštitu.

Zahvalio je i jednom bosanskohercegovačkom poduzetniku, koji je želio ostati anoniman, a koji je ponudio finansiranje cjelokupnog pravnog postupka Selmirove odbrane, ali i sve druge aktivnosti koje bi mu mogle biti od pomoći. Husein je kazao da su ostvarili prvi značajan uspjeh angažiranjem advokata. Kao sljedeći važan korak naveo je stupanje u telefonsku vezu sa sinom.

- Ja još ne znam u kakvom je Selmir stanju. Želim se lično čuti s njim telefonom i vidjeti šta mu je u ovom trenutku najpotrebnije. Je li gladan i ima li novca - kaže Husein.

Večerašnjem mitingu podrške pridružio se i Edis Dervišagić, načelnik općine Gradačac, koji je tokom dana posjetio porodicu Mašetović. Dervišagić je kazao da je za utorak sazvana sjednica Općinskog kolegija, na kojoj bi se sagledale mogućnosti i načini pomoći porodici Mašetović.

- Općina mora iznaći način kako pomoći našem sugrađaninu Selmiru Mašetoviću i njegovoj porodici. Bit ćemo u stalnom kontaktu s njima i, adekvatno našim mogućnostima, pružiti novčanu, ali i svaku drugu pomoć - kazao je Dervišagić. Za utorak je najavljeno novo okupljanje građana kako bi dali podršku Selmiru Mašetoviću.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.