BIH

U toku novi sastanak lidera bh. političkih partija sa zvaničnicima EU o Izbornom zakonu BiH

S. Saletović

Piše: E. H.

7.6.2018

U zgradi Delegacije EU u Sarajevu počela je treća, ovosedmična runda pregovora lidera bh. političkih stranaka, predstavnika EU i ambasadorice SAD u BiH o izmjenama Izbornog zakona u BiH. 

Na sastanak su do 12.30 sati stigli lider SBB-a Fahrudin Radončić u pratnji Damira Arnauta, ambasadorica SAD u BiH Morin Kormak (Maureen Cormack), lider SDP-a Nermin Nikšić, predstavnici HDZ-a Borjana Krišto i Bariša Čolak, predsjednik SDA Bakir Izetbegović u pratnji Šefika Džaferovića.

Iako je prisustvovao na svim pregovorima, Željko Komšić, lider DF-a, nije se još pojavio na današnjem sastanku. Također, indikativno je da se na sastanku nije pojavio ni lider HDZ-a Dragan Čović.

Prisutnima se obratio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i otkrio šta očekuje od pregovora.

- Nažalost, potvrdilo se ono što smo znali i ono u što se godinama pokušava pretvoriti Reformska agenda, u neke spektakularne uspjehe iz dana u dan. Mi to svi živimo i vidimo da od toga nema ništa. Bit će interesantno da vidim šta će se dešavati ovdje, hoćemo li imati neko ad hoc rješenje na pomolu, pa ćemo se na osnovu toga i jasno opredijeliti - istakao je Nikšić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.