VREMENSKA PROGNOZA

Poslije sunca pljuskovi, grmljavina i grad: U Krajini se očekuje jače nevrijeme

A. Sa.

8.6.2018

Danas će u našoj zemlji prije podne biti pretežno sunčano. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jače nevrijeme je najizglednije u Krajini, sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne gdje je moguć i grad. Vjetar umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32 stepena.

Slično vrijeme i u dane vikenda.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom cijelog dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29, na jugu zemlje do 31 stepen.

Početak nove radne sedmice, kada je vrijeme u pitanju, sličan kao i ranijih nekoliko dana.

U ponedjeljak će preovladavati sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. U poslijepodnevnim satima pljuskovi i grmljavina su izgledni u planinskim područjima. Vjetar slab. U Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 17 do 21. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 32 stepena., saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.