REAKCIJE Otac uhapšenog studenta Selmira Mašetovića

Husein Mašetović: Tek kad je gospodin Radončić uplatio traženu sumu za advokata, rekli su nam da pare nisu problem

Z. MATKIĆ
09.06.2018 09:53

Višednevni protesti građana na Trgu Alije Izetbegovića u Gradačcu, u znak podrške studentu Selmiru Mašetoviću, uhapšenom 22. maja u turskom gradu Ušaku, zbog sumnje da je sljedbenik Fetulaha Gulena i njegovog pokreta FETO, polučili su rezultate i do daljnjeg se neće održavati. 

Husein Mašetović, otac uhapšenog Selmira, zahvalio je građanima, medijima i Fahrudinu Radončiću, koji je prvi intervenirao i ponudio pomoć da njegov sin dobije pravnu zaštitu pred turskim pravosuđem.

Mašetović navodi da mu je tek nakon uplate lidera SBB-a rečeno da novac nije problem. On također ističe da su se nakon Radončićeve pomoći institucije države aktivnije uključile i počele raditi na ovom slučaju. 

- Rečeno mi je da sam tražim i platim advokata. Gospodin Radončić, čim je čuo za to, uplatio je 7.000 maraka. Nekima nije pravo što sam prihvatio tu pomoć, i to su mi direktno ili putem raznih portala pokušali dati do znanja. Ja ne mogu razumjeti takve ljude. Ovdje se radi o mom sinu, mladom čovjeku koju je tek zakoračio u život. Šta je trebalo, da šutim i čekam hoće li se neko smilovati da mu pomogne? Žalosno je što su se neki našli uvrijeđeni time što nisu pomogli, a mogli su, i to još mogu. Žalosno je i to da tako mogu govoriti u ovom svetom mjesecu ramazana. Za svog sina sam spreman uraditi sve, i još jedanput kažem, hvala svima koji su razumjeli moju bol i patnju koju proživljavam - naglasio je Husein Mašetović.

NA VRH