REAKCIJE

Prašović: Bakire, stidi se zbog Mašetovića, Džaferovića i Žuči

Avaz.ba

10.6.2018

Poznata novinarka i politički angažirana ličnost Sanela Prašović objavila je danas na svom Facebook profilu tekst posvećen Bakiru Izetbegoviću i njegovom rođaku Bakiru Sadoviću, koji je ambasador BiH u Turskoj, a osvrnula se i na obilježavanje čuvene Bitke na Žuči:

- Dobro vam jutro. Zbog operacije koju sam imala u petak nisam mogla pisati proteklih dana, ali evo me.

Ne mogu da odšutum svu tu nagomilanu nepravdu.

Obratio se javnosti Bakir Sadović, ambasador u Turskoj, i ustvrdio da je od 25. 5. zapravo kabinet predsjednika Bakira Izetbegovića bio upoznat s hapšenjem studenta Selmira Mašetovića!!!! Oh oh oh.

Eh, onda je izjavu dao i Bakir Izetbegović, rekavši za "Faktor" da je on znao i da je poduzimao kao nešto u tajnosti jer se kao takvi poslovi ne rade javno?! O takvim stvarima se "ne priča" veli Izetbegović!

Ma, o čemu vi to pričate?

Zašto obojica obmanjujete javnost manipulirajući sudbinom uhapšenog djeteta?

Nšsta nijedan od vas nije radio.

Ambasador Sadović sam kaže, potom pravdajući valjda svoju indolenciju i paralizu, kako je Mašetović zvao prijateljicu, a ne Konzulat. Pa pobogu, Sadoviću! Sam upadaš u zamku svojih petljanja i laži! Znao si da je dijete uhapšeno, jer je Ambasadi BiH to javljeno. To saznanje je značilo da vi trebate, prema službenoj dužnosti, da reagujete. Odmah. Vi ste šutjeli danima.

Izetbegović kaže da je u tajnosti radio, da nije pričao o tome. A šta je to radio?

Njegove nadležnosti kao predsjednika su takve da jedino što je mogao da uradi jeste da uzme telefon i nazove svog brata, idola, najboljeg prijatelja, onog za koga sve čini i ostavlja nas njemu u amanet, dakle da ga nazove i kaže mu: "Erdoane, molim te pusti naše dijete iz zatvora, odmah. Želim ga vidjeti večeras u Sarajevu!"

To je jedino što smo svi mi građani od Izetbegovića očekivali. To je jedino što je Bakir Izetbegović morao da uradi. A on to nije uradio. Nije ga bilo briga. Šutio je danima sve dok mediji, a i ja lično, nismo nadigli frku i podigli javnost.

A onda nam je dao izjavu koje treba da se stidi do kraja života.  

Evo mu ispod da vidi kako to predsjednici rade. Putin zove Porošenka i traži da se odmah oslobode novinari. Javno to rade predsjednici. Javno i glasno se bore za svoje građane. Nema tu ničeg tajnog. A Bakir pod tajno valjda smatra da smo svi bleci koje bi za pišljivi bob prodao Turcima. Eh, pa nismo.

Zovi Bakire Erdoana za Selmira Mašetovića. On je student. Dijete. Građanin BiH. Pokaži da ti je stalo. Javno. Budi predsjednik.

Ionako smo mi drugi za tebe uradili sve dok si ti tajno molio Boga da sve to vjerovatno ostane do kraja tajno kako se Erdoanu ne bi zamjerao.

I tvoj iftar u Kaknju s veličanjem Turske i vodanjem Šefika Džaferovića kao mečke da bi ga “prodao” građanima je najsramniji primjer zloupotrebe vjere i vjerskih običaja.

Veličati tursko-bosansko prijateljstvo u trenucima dok ti jedno dijete čami u turskom zatvoru, a ti se praviš da se ništa ne dešava je toliko jadno i ružno i potpuno politički nezrelo da ja tu nemam više šta dodati.

Baš kao što je sraman bio iftar na brdu Žuč, gdje nismo vidjeli one koji su tu trebali biti. Ni dragog komandanta Ibrahima Derviševića ni druge. Ja sam, Bakire Izetbegoviću, bila kao ratni reporter na Žuči mnogo, mnogo puta. Ponosim se tim. Znala sam rahmetli Zajku i Šehovića. A ti i tvoja mečka koju vodaš ovih dana po Žuči ste čuli samo iz Arijaninih i mojih TV izvještaja.

Sram da te i stid bude.

I sram neka je i Islamsku zajednicu BiH što je dopustila SDA stranačko orgijanje u svetom mjesecu ramazana i što su se uključili u te iftare. 

U džamijama su imami IZ pozivali vjernike na SDA iftare sa organizovanim prijevozima autobusima do npr. Žuči. 

I nemojte da mislite da građanima BiH nije savršeno jasno šta radite i kako zloupotrebljavate vjeru i historiju BiH!

Zovi Bakire Erdoana i traži puštanje Selmira Mašetovića na slobodu.

To želimo jedino od tebe.

I nemoj ništa više da radiš "bez puno riječi, tajno", molimo te.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.