PREDAVANJA

U Rudniku olova i cinka "Sase" kod Srebrenice održano ekološko druženje za osnovce

S. Sm.

11.6.2018

Rudnik olova i cinka iz Sasa kod Srebrenice organizirao je tradicionalno druženje za 170 učenika osnovnih škola iz Srebrenice, Bratunca i Skelana, kojima je održano predavanje o zaštiti životne sredine o temi "Pobijedimo plastično zagađenje", a  priređen je i zabavni program.

Tehnički direktor Rudnika "Sase", koji posluje u sastavu kompanije "Gross" iz Bosanske Gradiške, Aleksandar Petrić za "Avaz" kaže da sedam godina organiziraju prijem za osnovce navedenih škola.

Petrić kaže da okupljanje mališana koriste za edukaciju i animiranje mladih naraštaja s ciljem buđenja svijesti za zaštitu životne sredine. Kompanija "Gross" ima višegodišnje planove za ekološku zaštitu.

Prvi je, naglašava, zaštita životne sredine i konceptualna rješenja problema koja postoje na samom rudniku i unapređenju tih rješenja, a drugi je akcije koje provodimo na sporednim aktivnostima koje nisu u neposrednoj vezi s rudnikom i odnose se na poboljšanje životne sredine i zaštiti vodotokova sliva rijeke Drine - pojasnio je Petrović.

Nakon edukativnog predavanja, održano je kviz takmičenje o zaštiti životne sredine, a škole su dobile po jedan računar i pozive za druženje iduće godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.