UPOZORENJE

MUP Kantona Sarajevo će kazniti vozače koji namjerno blokiraju saobraćaj

Avaz.ba

11.6.2018

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavještava građane i učesnike u saobraćaju da će vozači koji blokiraju saobraćaj biti kažnjeni.

Takvo upozorenje uslijedilo je nakon jučerašnje blokade saobraćajnica u centru Sarajeva, ali i mogućnosti da bi slične reakcije vozača mogle biti i u narednim danima.

U narednom periodu bit će izvršena provjera vlasnika vozila čiji su vlasnici izvršili obustavu saobraćaja na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Fra Anđela Zvizdovića – Vrbanja i Maršala Tita u Sarajevu. Prema onima koji su učestvovali u obustavi na toj raskrsnici bit će poduzete zakonom predviđene mjere.

Policijski službenici Uprave policije i u narednom periodu, prema svim učesnicima u saobraćaju koji svojim ponašanjem ometaju normalno odvijanje saobraćaja i na bilo koji način doprinose nezakonitim i nedopuštenim obustavama saobraćaja, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

Bit će poduzete i odgovarajuće mjere kako bi odvijanje saobraćaja bilo omogućeno alternativnim pravcima, posebno kada su u pitanju vozila Hitne medicinske pomoći i druga vozila s prvenstvom prolaza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.