VREMENSKA PROGNOZA

Pljuskovi i grmljavina u većem dijelu BiH: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Bajram i vikend

A. Sa.

13.6.2018

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima padavine se očekuju u Hercegovini i u jugozapadnim područjima, a poslije podne i u ostalim djelovima. Tokom dana, većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući i obilni pljuskovi, a postoje uvjeti i za pojavu gradu. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30, na jugu do 33 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

U četvrtak će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini malo do umjereno oblačno. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u sjeveroistočnim područjima, a lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

Za petak meteorolozi za Bosnu i Hercegovinu najavljuju pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni.

I prvog dana vikenda slično vrijeme. U subotu će u našoj zemlji biti pretežno oblačno sa slabom kišom u zapadnim područjiima. Tokom dana, u cijeloj zemlji, sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.