STANJE NA PUTEVIMA Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na pasareli petlje Podlugovi

Zbog mokrih kolovoza, vozite oprezno: Na granicama nema velikih gužvi

Avaz.ba
13.06.2018 06:56

Zbog učestalih padavina kolovoz je jutros mjestimično mokar ili vlažan. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu uvjetima na putu. Posebnu pažnju skrećemo na moguće odrone zemlje ili kamenja na dionicama u usjecima, kao i preko planinskih prevoja.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na pasareli petlje Podlugovi gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima u vremenu od 8 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Tagovi

BIHAMK
NA VRH