PORUKE

Čović: Hrvati će ostati na svakom prostoru BiH, kao i u našoj Tuzli

Politika24sata.net

13.6.2018

Nakon donatorske večeri za izgradnju Hrvatskog kulturnog centra Sveti Franjo, održane prošle godine u Zagrebu, zajedništvo Hrvata iz cijele BiH i Hrvatske još jednom se potvrdilo u Tuzli, u spomenutom novoizgrađenom centru.

Naime, radovi se privode kraju i prema riječima gvardijana Franjevačkog samostana u Tuzli fra Maria Divkovića, ove jeseni bi trebali biti privedeni kraju. Tim povodom gvardijan je okupio sve prijatelje projekta, odnosno donatore na jednoj večeri zahvale na kojoj su, uz franjevce ovog samostana, bili i hrvatski politički predstavnici od države pa do općinskih nivoa, predstavnici državnih ureda Vlade Republike Hrvatske, privrednici, članovi organizacijskog odbora za izgradnju HKC-a, arhitekti te brojni drugi.

Posebnu dobrodošlicu gvardijan je uputio hrvatskom članu Predsjedništva BiH i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću u kojem je, kako je kazao, ovaj projekt od početka imao veliku podršku, pogotovo u finansijskom smislu kada su se u Zagrebu na donatorskoj večeri okupili ljudi od Save do Neuma.

U svom obraćanju Čović je ponovo poslao poruku onima koji hrvatski narod pokušavaju dijeliti i prebrojavati.

- Hrvati će ostati na svakom prostoru BiH, kao i u našoj Tuzli. U ovaj projekt je ugrađeno veoma puno ljubavi i za ovo ima smisla živjeti i njime šaljemo poruku kako brinemo o svom narodu, a na ponos svima nama, ma gdje god oni bili – kazao je Čović.

Naglasio je kako ga posebno raduje što jedan ovakav neizmjerno dragocjen objekt ostaje budućim generacijama, Hrvatima koji su odlučili čuvati svoj identitet u Tuzli, ali i svim ljudima dobre volje.

Čović je zahvalio i prijateljima iz Hrvatske koji su prepoznali značaj Hrvatskog kulturnog centra sv. Franjo i doprinijeli njegovom skorom dovršetku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.