REAGIRANJA Uvrede ispod svakog nivoa

SDP BiH pozvao Seada Jakupovića da podnese neopozivu ostavku

Autor: Fena
14.06.2018 15:33
A
A
A

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osudila je SNSD-ovo vrijeđanje žrtava najtežih ratnih zločina počinjenih u Prijedoru i njegovoj okolini 1992. godine, te zatražili ostavku predsjednika Skupštine grada Prijedora Seada Jakupovića zbog izostanka adekvatne reakcije. 

- SDP BiH poziva Jakupovića da bez odgađanja podnese neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Skupštine grada Prijedora. SDP BiH će, zbog djelovanja koje je suprotno našim suštinskim opredjeljenjima, provesti odgovarajući unutarstranački postupak - prenijeli su mediji SDP-ovo saopćenje. 

Navode da su bijele trake koje su morali nositi Bošnjaci i Hrvati Prijedora 1992. godine sudski i historijski utvrđena činjenica i da će ostati vječna sramota svih koji su učestvovali u tom zločinačkom poduhvatu. Naglašavaju da niko nema pravo negirati zločin i zabraniti porodicama žrtava da obilježavaju njihovo stradanje.

Uvrede upućene od odbornika SNSD-a ispod svakog su nivoa, ističu iz SDP-a, te navode da je očigledno da ova stranka građanima nema ništa za ponuditi, osim nacionalističkog širenja mržnje prema bošnjačkim i hrvatskim povratnicima u Prijedoru.